maandag 7 april 2008

Op zoek naar huidskleurigen!

Week 4 is van start gegaan...en hoe. Vanmorgen op mijn gebruikelijke uur vertrokken, maar niet op mijn gebruikelijke uur aangekomen. Reden hiervoor: de vakantie is gedaan en de straten/trams/treinen zijn wederom overbevolkt. Ik zal vanaf vandaag mijn aantal slaapuren moeten inkorten (en het waren er al zo weinig). Toen ik aankwam merkte ik in de gang een overvloed aan zakken, dozen, karton, enz...op. Het was vrijdag blijkbaar grote kuis geweest en dat was duidelijk eens je naar boven ging, richting het bureel. Toch merkwaardig dat je pas opmerkt hoe vuil iets is, als het opgeruimd is...Maar zoals Meneer Anoniem in mijn reactie schreef, bij Caviar niets voor niets. Bij wijze van traktatie voor dit zware labeur, hadden de collega's bij Caviar reden te meer om de champagneflessen te ontkurken. En dat de meesten hierdoor pas om 21u30 de Caviardeuren passeerden, kon uiteraard geen probleem vormen aangezien ze allemaal aan hetzelfde touw trokken op dat vlak:" Grote Kuis, vrouw-of manlief! "

Vanmorgen ben ik begonnen met mijn ondertussen-allerbeste-vriend de casting database: enkele figuranten erin en enkele figuranten eruit....zo gaat dat tussen ons: een mooie wisselwerking die resulteert in een mooie vriendschap. Spijtig genoeg waren tijdens de grote opkuis ook mijn mappen met figuranten mee opgeruimd, waardoor ik totaal geen overzicht meer heb van wie al dan niet de revue al gepasseerd is.
De week is dus gelukkig druk begonnen. Doorheen de grote opdrachten waar ik nu bij betrokken ben (3 opnames van spotjes) doe ik zo nu en dan nog wat kleine klusjes ook voor wie denkt mij te kunnen gebruiken. Vandaag was dit Marie helpen met de administratie van Caviar Film (komt neer op documenten inscannen en op de server plaatsen in de desbetreffende map), een template vertalen van het Frans naar het Nederlands voor Brigitte, naar de loods gaan voor Ivy om poster van Dennis van Rita (een film die enkele jaren geproduceerd is door Caviar). Dit op zich was toch een avontuur. We zijn het al gewoon om korte briefing te krijgen en daarna voor voldongen feiten komen te staan...maar deze keer was het er weer patat op. Aangekomen op het aangegeven adres, bevonden we ons voor een groot gebouw, wat inderdaad wel trok op een loods ja. Via een "kleine ascenseur" (ik citeer de vriendelijke meneer van GTI, onze garageboxburen) kwamen we in een doolhof van gangen terecht. Toch moeten we opmerken dat we (ik en Babarber) blijkbaar al geleerd hebben om onze plan te trekken en vlug tot de kern van de zaak te komen. Zelf het openmaken van de garagebox verliep redelijk vlotjes (ondank het feit dat deze garagebox dringend aan olieverversing nood heeft). Wat we toen te zien kregen was meer dan een fotootje waard (zo gezegd zo gedaan). Vier gangen vol met stellingen, overladen met pellicules, affiches, computers, montage-apparatuur, enz....Wetende dat wij op zoek moesten gaan achter 5 middelmatige affiches van de "Koning van de Wereld" en 5 kleine affiches van "Dennis van Rita", kunt u zich al bedenken wat een teleurstelling dit zicht voor ons geweest is. Maar zoals ik al eerder zei zijn wij reeds volledig vercaviaard en kon zelfs dit ons niet deren. Al gauw vonden we een buis met daarin allerlei affichekokers. Na even door de labels te gaan, konden we vertrekken richting "kleine ascenseur" terug naar Caviar. Helaas hebben we de verkeerde affiches meegebracht en mogen we onze GTI-vriend morgen nog een bezoekje gaan brengen.
Ik kijk er alvast naar uit!

De dag beëindigd met het -eindeloos-sturen van mails naar figuranten uit de database voor een figuratie in een spotje van 11-11-11 dat op 28 en 29 april zal opgenomen worden. Ondertussen ook nog even een mail naar discotheek Noxx, voor een andere opname van een spotje voor Mobistare, en om 18u30 vond ik het dan ook laat genoeg om mijn 13e (niet zo ongelukkige) dag af te ronden.

Tot blogs!
Lien
-X-