dinsdag 20 mei 2008

Hoeeera de NMBS staakt!

Weeral een tijdje geleden maar ondanks het feit dat wij stage hebben, en dus geen examens in het vooruitzicht hebben zijn het toch dolle dagen voor de laatstejaars Communicatiemanagement. Binnen 2 weken moeten we namelijk een eindewerk indienen. En alsof dit naast onze stage en dit blogje nog niet genoeg is moeten we dit eindwerk kunnen presenteren op een volledig onderbouwde website. Op die website moet ook een stageverslag komen, enz...voor sukkels die verjaren in de maanden mei/juni (waaronder ikzelf dus) valt hier weer geen verjaardag te vieren, het 5e jaar reeds op rij weeral!

Oké na mijn korte inleidende klaagmuur tijd voor goed nieuws! Vandaag heb ik onverwachts een dagje congé dankzij de NMBS...Zeg nu nog eens dat de overheid niets doet voor ons!? Ik heb tijdens mijn stage mijn rijbewijsloze lot reeds ettelijke malen beklaagd maar vandaag win ik hierdoor wel het groot lot. Alhoewel ja, ik hoef echt wel niet te overdrijven hoor. Ik mag vrijdag wel optrekken naar Brussel, want dan staakt de NMBS helaas niet meer. Wel jammer, aangezien ik een afspraak had voor een interview. Maar flexibel als we zijn en ook verondersteld worden te zijn (evaluatiecriteria) zal ik deze afspraak maar braafjes verschuiven en hopen dat mijn doelgroep me hierin volgt.

Een dagje congé in het midden van de week in plaats van op de gebruikelijke vrijdag brengt wel heel wat voordelen mee: ik kan eindelijk eens boodschappen gaan doen én eten! Normaal gezien kom ik in de week maar rond 20u op mijn kot toe...winkels toe, frigo leeg, lien uitgemergeld, je kent dat wel. Maar straks ga ik mij eens heerlijk verwennen in de winkel, mandje vullen (uiteraard met 365-producten aangezien ik best wel gierig ben of laat ik eerder zeggen economisch indien mogelijk-en er zijn veel mogelijkheden). De rest van de dag zal ik vullen met naar De Post gaan, naar Sensoa gaan (documentatiemateriaal ophalen voor eindwerk), naar onze geliefde mediabibliotheek gaan voor nog enkele artikels op te halen over sadomasochisme. Ik had ook gepland om nog snel even de kapper binnen te springen. Ik had vorige week vrijdag een afspraak en was best wel tevreden, maar ben je dat niet altijd als je net van bij de kapper komt. Tot je het zelf eens wast...er moeten dus nog enkele wijzingen aangebracht worden om mezelf weer haarpiekfijn te voelen.

Misschien nog een klein woordje over mijn stage: de spotjes blijven zich voortproduceren. Vorige week werd het spotje van Cera ingeblikt, waarvoor ik dus enkele figuranten had moeten zoeken. De weg was lang en moeizaam maar het doel heiligt de middelen hoop ik. Blij dat dit spotje achter de lens is! Vorige week heb ik ook de dialooglijsten van de nieuwe film van Pieter van Hees mogen uitschrijven. Was best wel leuk, zeker ook omdat ik de film zo mocht bekijken in avant-avant-première. ZALIGE FILM trouwens! Dit wordt er eentje om meerdere malen te bekijken, dit voel ik in mijn dikke teen. Daarnaast heb ik veel moeten kopiëren en inbundelen, maar aangezien dit de eerste keer was in de twee maand dat ik nu al stage loop bij Caviar, maalde ik hier niet om. Ik heb uiteindelijk nog leren werken met het inbindmachine ook, wat toch ook niet onbelangrijk is. Een van de werkjes was trouwens: presentatieboekjes maken van de scripts van één van de films waarmee de filmcrew van Caviar naar Cannes mee vertrok (jawel de happy bastards mochten zich even sterren famen en tussen de beroemdsten op aarde vertoeven) in B2-formaat. Helaas, was het niet mogelijk om een A4-blad onmiddelijk om te zetten in B2-formaat met als gevolg==>snijmachine (kan ik ondertussen ook al goed met werken). Recto-verso mét de juiste bladindeling lukt ook al niet ==>nog meer snijwerk. Maar het resultaat was oké, ondanks de vele omwegen.

Gisteren was er ook een drink bij Caviar voor het inzetten van de opnames van de nieuwe film " De SM-rechter". De hele crew en cast was uitgenodigd. Het was leuk om eindelijk nog eens iets te kunnen doen met mijn mede-stagiaire Barbara. Wij samen, met de stagiaire opnameleider, hebben ons ware feesttalent benut en zo de keuken omgetoverd in een heuse discozaal! Rond 18u kwam het eerste volk toe en sta me even toe te zeggen dat ik me al helemaal in de SM-sfeer voelde, kinky!
Ik heb ook direct een korte kennismaking kunnen maken met 2 SM-beoefenaars die ik morgen ga interviewen. Deze baten een SM-bar in Antwerpen uit en zijn dus de ideale slachtoffers voor mijn dictafoon.

Momenteel heb ik nog geen taken in het vooruitzicht, wat ik altijd demotiverend vindt. Maar hopelijk valt er morgen wel iets uit de bus.

Eindigen doe ik met een euforisch berichtje: het spotje van Sensoa-dat drie weken geleden opgenomen is-staat on line! Geniet maar allen mee van het resultaat of neem een kijkje op de hiervoor-speciaal-ontworpen site van "The First Gay" met in de hoofdrol onze musicalacteur van Brighton, die helaas zelf geen homoseksueel is.
http://www.thefirstgay.com/