zaterdag 5 april 2008

Waar was Lien gebleven?

De snuggeren onder jullie hadden mijn afwezigheid misschien al gelinkt aan het één of het ander, zijnde vb.:

  • bijna gestikt in een lekker broodje van bij Caviar en in allerijl op de Spoedafdeling binnengebracht, waarna ik tijdens mijn vertrek tussen de liftdeuren ben blijven hangen en momenteel met 5 gebroken ribben lig te revalideren
  • het zo beu was bij Caviar dat ik het voorbeeld van Ilse gevolg ben en mijn stageplaats vaarwel heb gezegd
  • Caviar me overstelpt heeft met werk waardoor ik 's avonds enkel moed en zin had om te koken, afwassen en home-fitnessoefeningen

Wel, het eerste had gekund als je mij een beetje kent maar ik vond het nog een beetje te vroeg om mijn ware aard tentoon te stellen. Het tweede was het scenario van de eerste weken bij Caviar maar wederom, als jullie mij een beetje kennen weten jullie dat ik niet zo vlug opgeef. Dus blijft er nog maar één optie over: de derde en tevens de waarheid.

Maandag 31 maart 2008

Ik heb de week ingezet met het afwerken van een opdracht die ik gekregen had van Marie de week ervoor. Ik mocht een aflevering van een nieuwe reeks, die haar intrede op het grote scherm zal doen in het voorjaar van 2009, en die veel Duitse fragmenten bevat, vertalen van het Duits naar het Nederland. Vervolgens kreeg ik een nieuwe opdracht van Ivy (Caviar Film). Ik mocht de websites van verschillende filmfestival bekijken en opzoeken waneer de deadline was voor inschrijving. Deze gegevens moesten dan in een excel-bestand opgenomen worden. Ik hield me dus goed bezig. Ivy vroeg ons ook om de affiches van de nieuwe langspeelfilm Linkeroever van Pieter van Hees gaan op te hangen in bepaalde publieke centra (scholen, cultuurcentra). Ter voorbereidend werk hebben we adressen opgezocht en deze instanties gecontacteerd om zeker te zijn dat we niet voor gesloten deuren zouden staan. Dit gedaan hebbende was het tijd om dag 1 te beëindigen en kon ik naar huis.

Maandag was trouwens ook de dag dat ik en Babarber onze 2e en 3e ronde van het pooltoernooi gespeeld hebben en met spijt in het hart moet ik mijn supporters teleurstellen: ik heb (niet zwaar maar toch wel) verloren! Babarber gaat dus verder naar de volgende ronde, met Lien als fervente supporter uiteraard!

Dinsdag 1 april 2008

Vandaag was affichedag! Na een turbulente ochtend in de tram lijn 21 kwam ik te laat toe bij Caviar. Op de tram was een vrouw onwel geworden, waarna ze dan nog eens een eleptische aanval kreeg ook. De ambulance werd verwittigd en na een KWARTIER te moeten wachten op de laatstgenoemde (persoonlijk vind ik dit schandalig en veronderstel ik dat dit ook wel een invloed zal hebben op 1% van de jaarlijkse sterfgevallen) doken de man in geel pak op om de vrouw naar de ambulance te dragen. Het geluid van de vrouw haar hand, kloppend op de vloer van de tram, zal trouwens nog niet te snel uit mijn gedachten verdwijnen.

Ik en babarber waren bijna volledig geset om te vertrekken op onze plakronde, toen Plots Inge (Caviar Lab) opdook met de vraag een dvd te gaan afleveren op de plaats waar ze een shoot voor een spotje van Telenet aan het draaien waren (Mechelen-shoot-Limburg). Zonder GPS (die spoorloos is bij Caviar) maar met een duidelijke wegbeschrijving vertrokken in en Babarber richting shoot. Na een relatief vlotte reis kwamen we aan en speurden we nog even rond op de locatie. Het was een burgerlijke woning, in het midden van het groen, prachtig! Hierna konden we onze terugreis inzetten, die iets minder vlot verliep (aangezien we voor dit traject helaas geen duidelijke wegbeschrijving noch GPS hadden dus) maar die uiteindelijk afliep tegen 12u40. Bij onze aankomst bij Caviar kregen we te horen dat de directie had gevraagd naar hun slaatjes, dus ik en Babarber terug de baan op! Daarna vonden we dat we ook wel een middagpauze verdiend hadden...een middagpauze in mineur weliswaar, aangezien we geen prettige vooruitzichten hadden (de affiches). 's Namiddags dan terug samen met de Lupo en nog steeds zonder GPS, maar nu met een totaal-niet-duidelijke-wegenboek van Brussel, op de baan voor de affiches te gaan plakken. Na 4 locaties, 100 x geparkeerd te hebben om de weg te zoeken/vragen, 1u in de file te hebben gestaan...kon ik nog net mijn trein van 18u23 halen op weg naar mijn stulpje, waar ik na zo een dag zo naar verlangde. Ik wist ook wel dat we de volgende dag de Lupo weer gingen moeten uithalen, aangezien we nog enkele "onbeplakte" locaties hadden", waardoor ik met een minder gevoel in mijn bedstee kroop.

Woensdag 2 april 2008

Na een goede tram- en treinrit (we zitten momenteel al met 6 meisjes van Artevelde op de trein, best nog gezellig, zeker in klasse 1, naughty girls) en daaropvolgende aankomst bij Caviar, doken in en Babarber en de Lupo én het wegenboek Brussel het plakleven van Linkeroever in. Tegen de late voormiddag waren we terug, blij dat de affiches op waren en toch best wel trots op onszelf. Voor de lunch werkte ik nog even verder aan de festivalagenda. Na de middag mocht ik voor Inge (Caviar Lab) op zoek gaan naar een kostuum van een Alien.

Deze zoektocht is braafjes begonnen: een beetje google'en, daarna wat telefoontjes plegen naar bedrijven die aan kostuumverhuring doen..je kent dat wel: logische zoekmachines. Aangezien deze opdracht het label "top-urgentie" droeg moesten we dan ook vlug een versnelling hoger gaan. Algauw had ik me ingelogd op een forum (www.cosplay.com) en een bericht gepost (in het engels, want we zochten internationaal). In volle spanning bezocht ik dit forum ettelijke malen per dag, benieuwd of er reeds iemand had gereageerd, maar helaas, zelf tot op heden heeft nog niemand dit gedaan. Misschien moet ik ook wel even verduidelijken waarnaar we op zoek waren (want de eisen waren niet van de minste).

Studio Brussel lanceert binnenkort een nieuw spotje, waarvoor ze dus een alienkostuum nodig hebben. Meer info kan ik helaas nog niet geven over het spotje zelf. Het kostuum moest er zeer realistisch uitzien. Het was bedoeld om gedragen te worden door een persoon en moest dus uit één stuk bestaan. Daarnaast moest het ook kindvriendelijk ogen. Jullie kennen allemaal wel de fantasy-like aliens, met hun monsterlijke blik, hun angstaanjagende look en hun verwante attributen. Dit mocht het dus NIET zijn. Je kan je dus voorstellen dat iets dergelijks zoeken niet simpel is. Iets dergelijks communiceren naar bedrijven, instanties (en we hebben verschillende kanalen aangesproken; scholen( modescholen); theaterhuizen; stylistes; enz..) is ook niet simpel en was soms ook wel lachwekkend. Dit gecombineerd met verschillende vreemde talen, maakte de taak niet simpeler. Toch was dit een opdracht die me goed lag, ik heb me er volledig op gestort (helaas zonder resultaat) en was op de duur zo in to het thema "alien" dat ik aan niets anders kon denken, over niets anders kon praten. Uiteindelijk hebben we,via het bureau van Caviar in LA (Caviar LA dus) een kostuum gevonden. We weten nog niet of dit ook goedgekeurd zal worden door de creatieven van het communicatiebureau waarmee Stubru werkt, maar hopen op goed nieuws.

Tenslotte moet ik ook nog vermelden dat ik volgende week (woensdag en donderdag 9 en 10 april) samen met Malin (Caviar TV) naar de opname mag van een spotje voor Euroclear in een studio in Antwerpen. Hiervoor mag ik figuranten uit de castingdatabase kiezen, contacteren, arrangementen treffen én op de dag zelf de autocue bedienen en de acteurs ontvangen (evenementen-spirituele taakjes). Dit was echt wat ik nodig had om me op te krikken en met een goed gevoel mijn week (die bijna om was) te beëindigen. Ik kijk er dus enorm naar uit en zal jullie zeker op de hoogte houden van mijn 1e shoot (waauw).

Donderdag 3 april 2008

En last but not least was er ook nog een donderdag in de 3e week. Een dag waarop ik nog steeds op zoek was naar alienkostuums. Een dag waarop het hele bedrijf nog steeds de ware identiteit van Pixie trachtte te achterhalen. Op één van mijn eerste blogberichten had een zekere "Pixie" een nogal negatieve reactie geplaatst. Niemand wist wie Pixie was, de één wist al wat meer dan de ander, gegevens werden uitgewisseld en roddels werden verspreid. Ikzelf heb ook totaal geen idee wie dit kan zijn maar ik ben er zeker van dat, voor het einde van mijn stage, Pixie en ik dikke vriendjes zullen zijn. Een dag waarop ik een broodje bestelde (en me hierdoor in zwaar dilemma bevond maar toch maar uiteindelijk een martino met eitjes en sla erbij besteld heb) om daarna te moeten horen dat je op donderdag nooit américain mag bestellen (en jawel inderdaad, de américain zag roze, was zoet en lag en-masse op mijn broodje én zorgde ook nog eens voor een boeiende conversatie onder de collega's). Tot zover dus mijn persoonlijke broodjeshype!

Ondertussen bleef het werk maar toestromen...Marie kwam naar me toe met de vraag om nog een aflevering van de nieuwe reeks te vertalen, Werner vroeg me om de figuranten van de Donnaspot-casting en de Carrefourspot-casting in de database te verwerken, Bruno zocht personen met een bepaald profiel die ik uit de castingdatabase mocht kiezen, Ivy vroeg me om een script van een film waar ze in de toekomst aan zullen werken, 5 x te kopiëren...allemaal geen tijdsslopende werkjes, maar mijn time-managementskills en flexibiliteit werd op de proef gesteld. Gelukkig ben ik één van die personen uit de groep "liever brede opdrachten dan diepe opdrachten"...dus dit ging me wel af.

Om 18u30 sloot ik mijn pc'tje af en kon ik een lift krijgen van Shana naar het station. Na een gezellige treinrit met 2 van de collega's (Koen en Joost), waar ik me bezighield met het regelen van een toffe avond, het opsnuiven van montage-terminologie, het achterhalen van het ware verhaal van de "Zakkenman in Gent", een toffe annekdote te weten kwam van de kat van Joost (die dol is op isobetadine en hechting-draadjes), en zoveel meer zat de week er op.

Volgende week meer (en verspreid in meer blogs ook, sorry voor dit lange verslag)

Tot blogs!

Lien
-X-

zondag 30 maart 2008

Het ga je goed Robin!

Het einde van de week (en hierbij ook het begin van het weekend) werd bij Caviar feestelijk ingezet. Reden hiervoor was het afscheid van 3 personen: 2 medewerkers (Shaju en Nadia) en onze medestagiair Journalistiek Robin. De bubbels werden afgeschoten en de stemming zat er in. Spijtig genoeg waren wij de laatste twee weken te sociaal geweest waardoor we echt wel al maatjes waren geworden met Robin. Zijn vertrek betekent dan ook meteen de inzetting van mineur.

Naast champagne drinken heb ik mij natuurlijk ook nuttig gemaakt. Bij Caviar TV zijn ze bezig met de opnames van een nieuwe reeks (die in 2009 zal gelanceerd worden). Aangezien deze reeks nogal wat Duitse fragmenten bevat, mocht ik mijn Duits oprakelen en deze stukken zo goed mogelijk vertalen. Het begin verliep stroef maar na een tijdje war ich ganz verdeutscht. Donderdag hebben we ook nog even samengezeten met de mensen van Caviar TV om te checken hoe de research voor het nieuwe seniorenprogramma verloopt. Echt interessante projecten hebben we nog niet weten te vinden, maar we weten dat ze bestaan en gaan dus verder met onze zoektocht.

Babarber en ik hebben dan uiteindelijk ook de sprong in het pooltoernooi gewaagd. Ik ben als winnaar uit de bus gekomen maar we hebben nog twee rondes te gaan, dus ik hou me nog even op mijn hoede met uitspraken als deze. Ik laat jullie zeker en vast de uitslag weten.

Morgen start onze 3e week reeds en zoals elke week is het spannend uitkijken naar nieuwe ervaringen en uitdagingen. Fingers crossed en ik hoor jullie morgen!

Tot blogs
Lien
-X-

Fitna has arrived

Na maanden van ingehouden spanning en tumult rond de aangekondigde anti-Koranfilm van PVV-frontleider Geert Wilders heeft Fitna zijn publiek bereikt.

Kan een politieker, een beleidsvormer weliswaar het zich permitteren zulke uitgesproken mening te verkondigen en hierbij zijn land en zijn omgeving in gevaar te brengen? Dit stemt me tot betwijfeling van de hele politieke wereld.




Dit onderwerp boeit mij aangezien dit onderdeel is van mijn eindprojecttitel. Ik ga namelijk de kracht van communicatie via film (als sensibiliseringsinstrument) op taboes in de maatschappij trachten na te gaan.

Kan film een stem zijn voor zulke onderwerpen? Kan film helpen bij de tolerantie van taboes?

Hierbij kunnen jullie mij ook helpen: merken jullie onderwerpen in de filmwereld op die handelen omtrent taboes/tolerantie/maatschappelijke aanvaarding...hou me dan zeker op de hoogte!

Tot blogs

Lien
-X-